|
2011-07-06 09:14:19, szerda
|
|
|
|
|
|
A rakott karfiol amúgy is kedvenc étel, ezzel a sajtmártással azonban még jobb. Kicsit időigényes, de megéri.
Sajtmártás elkészítése
600 ml tej, 1 babérlevél, 4 szem fekete bors, 1 db szerecsendió-virág, 2 fej mogyoróhagyma, félbevágva, 60 g vaj, 40 g liszt, 80 g reszelt sajt, frissen őrölt szerecsendió.
Tegyük egy nagy lábasba a tejet, a babérlevelet, a borsszemeket, a szerecsendió-virágot és a mogyoróhagymákat (rendes mezei hagyma is használható). Lassan forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, fedjük le és tegyük félre 20 percre. Tegyük vissza a tűzre, ismét forraljuk fel, majd szűrjük le. Egy lábasba olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet és főzzük egy percig. Vegyük le a tűzről és fokozatosan verjük hozzá a tejet, egyszerre csak egy keveset. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon főzzük 5 percig. Keverjük a mártásba a sajtot, adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót (a frissen reszelt szerecsendiónak összehasonlíthatatlanul jobb íze van, mint a reszeltnek), sózzuk borsozzuk. Vegyük le a tűzről. Tényleg kicsit bonyolult és sokedényes a mártás, de megéri.
Innen felfelé már fantázia dolga, hogy mi következik. Ráönthetjük a mártást egyszerűen a félig megfőtt karfiolrózsákra, de keverhetjük csirkehússal is, ha húsosak vagyunk. A Laci bácsi eredeti receptje szerint a karfiol mellé tortellinit, szárított paradicsomot és spenótot is keverhetünk.
Forás: konyhatündér
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: mogyoróhagymákat, szerecsendiónak, karfiolrózsákra, sajtmártással, szerecsendiót, mogyoróhagyma, paradicsomot, szerecsendió, borsszemeket, babérlevelet, csirkehússal, konyhatündér, tortellinit, használható, ráönthetjük, fokozatosan, elkészítése, keverhetünk, keverhetjük, sokedényes, folyamatos, félbevágva, reszeltnek, következik, sajtmártás, egyszerűen, babérlevél, időigényes, kevergetés, egyszerre, forraljuk, bonyolult, szárított, olvasszuk, borsozzuk, keverjük, rakott karfiol, sajtmártással azonban, nagy lábasba, lábasba olvasszuk, frissen reszelt, mártást egyszerűen, félig megfőtt, karfiol mellé,
|
|
|
|
rakott karfiol, sajtmártással azonban, nagy lábasba, lábasba olvasszuk, frissen reszelt, mártást egyszerűen, félig megfőtt, karfiol mellé, mogyoróhagymákat, szerecsendiónak, karfiolrózsákra, sajtmártással, szerecsendiót, mogyoróhagyma, paradicsomot, szerecsendió, borsszemeket, babérlevelet, csirkehússal, konyhatündér, tortellinit, használható, ráönthetjük, fokozatosan, elkészítése, keverhetünk, keverhetjük, sokedényes, folyamatos, félbevágva, reszeltnek, következik, sajtmártás, egyszerűen, babérlevél, időigényes, kevergetés, egyszerre, forraljuk, bonyolult, szárított, olvasszuk, borsozzuk, keverjük, spenótot, receptje, mártásba, fantázia, szűrjük, lábasba, lisztet, eredeti, mellett, húsosak, megfőtt, keveset, vagyunk, virágot, reszelt, mártást, frissen, felfelé, tényleg, karfiol, kedvenc, azonban, szerint, kicsit, megéri, verjük, tűzről, hagyma, vissza, tegyük, vegyük, rendes, mártás, percig, rakott, főzzük, adjunk, fedjük, sajtot, fekete, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3055
- e Hét: 27946
- e Hónap: 59432
- e Év: 264133
|
|
|